La Federació Internacional de Bàsquet (FIBA) ha atès finalment als mèrits esportius contrets i el Baxi Manresa jugarà la Lliga de Campions de la temporada vinent. Els manresans són un dels quatre equips de la Lliga Endesa que prendran part en el torneig i entren directament a la fase de grups, juntament amb el Lenovo Tenerife, el San Pablo Burgos i l'Unicaja, que té una llicència per a tres anys en aquesta competiciò però que, de tota manera, també s'hi hauria classificat atenent la seva posició a la classificació.

La sorpresa del dia ha estat que la FIBA no ha convidat cap altre equip de la lliga espanyola. Semblava que podria fer-ho amb el Casademont Saragossa, després d'unes declaracions del seu entrenador, Jaume Ponsarnau, que la setmana passada va revelar que el club li ho havia comunicat. A més, els aragonesos són cinquens del rànquing FIBA, una de les premisses de l'organisme per poder invitar equips, però al final no ha estat així. Tampoc no hi entra l'UCAM Múrcia.

Així, en la fase de grups, a part dels quatre equips espanyols n'hi ha cinc de Turquia (Besiktas, Darussafaka, Galatasaray, Karsiyaka i Tofas Bursa). També tres de Grècia (AEK Atenes, Lavrio i PAOK Salònica). De la resta d'estats, no n'hi ha més de dos per país. Són Itàlia (Dinamo Sàsser i Happy Casa Brindisi), Alemanya (Oldenburg i Ludwigsburg), Israel (Hapoel Jerusalem i Hapoel Holon), França (Dijon i Estrasburg), Polònia (Wielkopolski), República Txeca (Nymburk), Hongria (Szombathély), Bèlgica (Oostende), Bòsnia i Hercegovina (Igokea), Rússia (Nijni Novgòrod), Lituània (Rytas) i Letònia (VEF Riga).

A part de la fase de grups, hi ha una sèrie de prèvies que han de determinar classificats per a la ronda definitiva. Entre els conjunts més destacats que hauran des disputar aquest pròleg de la competició hi ha conjunts amb renom a Europa com el Brose alemany, el Treviso italià, el Le Mans francès o el Hapoel Eilat israelià. El sorteig de la primera fase de la competició es farà el proper dia 7 de juliol.