La saltadora manresana Mònica Clemente va estar a punt de reviure, al mateix escenari de Getafe, les sensacions de l’estiu del 2018, quan va ser campiona estatal de perxa. Ahir arribava al sud de Madrid amb una marca baixa (4,21 metres) comparada amb els 4,45 de llavors, rècord dels campionats. Però va fer el millor concurs de la temporada i, en realitat, va estar a un sol salt de tornar-se a endur l’or.

Així, Clemente va saltar a la primera fins als 4.32, la millor marca personal de l’any, però va cometre un nul en 4.37 i les seves principals rivals, Maialen Axpe (At. Sant Sebastià), Andrea San José (FC Barcelona) i Malen Ruiz de Azua (València) van superar l’alçada a la primera. Llavors, la bagenca va arriscar i va passar a l’alçada següent, els 4,42 metres. Si els hagués superat, hauria estat campiona, ja que les adversàries van fallar totes. Però va cometre dos nuls més i va perdre les opcions de podi. Va acabar quarta.

La segona jornada dels estatals va oferir bones posicions per a dos competidors més de casa nostra. Una altra atleta del CAM, la valenciana Ainhoa Martínez, va ser sisena en el llançament de pes, amb un tret de 13,70 metres. La victòria va ser per a la favorita, Belén Toimil, que va fer 18,52 metres i va quedar a dotze centímetres del seu rècord d’Espanya.

Per la seva banda, Lahcen ait Alibou, del CA Igualada Petromiralles, també va ser sisè d’una de les proves reines, els 5.000 metres. Va fer un temps de 14.17.86, a vuit segons del podi. La victòria va ser per a Carlos Mayo, de l’Adidas, amb 14.07.01, davant de Mohamed Katir i d’un excorredor dels igualadins, el reusenc Abdessamad Oukhelfen, ara al Nike Running.

De la resta de representació, novè lloc per al santjoanenc del Barça David Martín en martell (61.27) i eliminacions en les semifinals de Naima ait Alibou (2.11.10) i Carla Bisbal (2.11.23), del CAI, en els 800, i de la murciana Patricia Serrano, de l’Avinent, en els 100 (13.70).