El Catalana Occident-Manresa 2015 serà entre els vuit millors equips júniors de l’estat després de patir molt per superar els vuitens de final. Els nois de Pere Romero van haver de vèncer un Obradoiro que va dur la iniciativa durant moltes fases de l’enfrontament i que va arribar a dominar de sis punts en l’equador del darrer període, però uns bons minuts en defensa i cinc punts d’Àlex Rubin de Celis, un triple i un bàsquet de dos, van possibilitar una victòria soferta. Avui jugaran els quarts de final contra el Joventut, un rival a qui ja van superar a la lliga a casa, que ahir es va imposar al Casademont Saragossa per 80-71.

L’Obradoiro va ser un adversari que va plantar molta cara. Els primers minuts van ser manresans, però sense que els gallecs es desenganxessin en el marcador. El potent joc interior, amb Taboada i Nongo, que van capturar 22 rebots entre tots dos dels 44 que va conquerir l’equip, possibilitava petites diferències que van ser de quatre punts (44-48) al tercer període i ja més preocupants (54-60) quan faltava poc més de sis minuts per al final.

Aleshores va aparèixer la defensa, els punts de Rubin de Celis, un Sagnia que també va col·laborar i un bàsquet d’un Naspler ahir poc encertat, amb 59-62 en contra, a falta de 2.53, va permetre creure en el triomf. L’Obradoiro va tenir fins a tres tirs per guanyar el partit, però els va fallar. El partit, ahir, estava programat per a les 12.30 hores, però la federació ja ens té acostumats als canvis a última hora.