Després d’un any d’aturada forçada tornen les 24 Hores de Motociclisme al Circuit de Catalunya. Entre demà i diumenge, un total de 33 equips es retrobaran amb una competició clàssica que començarà a les dotze del migdia del primer dia i acabarà a la mateixa hora del segon. Pel que fa als pilots de casa nostra, la participació se centra en tot un veterà, el santvicentí Ramon Basomba, i en dues formacions que ha muntat l’Escola Diocesana de Navàs.

Pel que fa a Basomba, de 50 anys, arriba a la seva dinovena participació en la prova i aquest any ho farà a l’equip Basomba Racing-Sempre Mella. Compartirà formació amb la neerlandesa Nadieh Schoots, de 29 anys, el menorquí Joan Cavaller, de 45, i el britànic Matt Stevenson, de 27.

La cursa serà un homenatge al gallec Juan Manuel López Mella, pilot del mundial de motociclisme entre el 1987 i el 1994. Va arribar a aconseguir un setè lloc en el Campionat del Món i a substituir el mític Kevin Schwantz a Suzuki. Va morir el 1995 en un accident de trànsit quan es dirigia al circuit de Calafat per a un entrenament. La Yamaha de l’equip de Basomba, la número 30, lluirà els colors que portava Mella aleshores. Basomba ha signat dos podis en la seva categoria el 2018 i 2019.

Els altres dos conjunts són també de Yamaha. L’EDN-Èxit Navàs 94 comptarà amb Jean-Paul Fritsch, Cesc Velázquez i Carlos García i l’EDN-Èxit Navàs 95, amb Geroni Basté, Mario Litrán, Cédric Assouvie i Lionel Cazals.