Després dels quatre reforços (Sergio Agüero, Èric Garcia, Emerson Royal i Memphis Depay) arriba el moment de la baixes. Francisco Trincao deixa el Barça temporalment. Per una temporada. Marxa cedit al Wolverhampton Wanderers d’Anglaterra, un club que té una nombrosa colònia de futbolistes portuguesos. El Barça destaca que el nou equip del futbolista es fa càrrec de la fitxa i que té una oferta de compra «no obligatòria».

El Barça alleugereix la plantilla però no baixa de forma substancial la massa salarial que ha de retallar per ajustar-se als paràmetres que demanda LaLiga. Trincao amb prou feines és la segona baixa de la primera plantilla, després de la de Matheus Fernandes, i tots dos pertanyien a l’escalafó més baix dels sous. Jean-Clair Todibo (Niça) i Juan Miranda (Betis) també han deixat el club, tot i que ja estaven cedits, igual que Carles Aleñà.

La rebaixa més destacada, i la més substancial, arribarà quan es conegui la quantitat de milions que s’han retallat del contracte de Messi, en llibertat des de l’1 de juliol a l’expirar el compromís amb el Barça, i els que es rebaixen de les següents fitxes més altes de la plantilla, com són les d’Antoine Griezmann, Phillippe Coutinho, Ousmane Dembélé i als de veterans com Sergio Busquets i Jordi Alba, a part de Gerard Piqué, que ja va pactar un ajornament del seu sou.

Suplent amb tres gols

Trincao, de 21 anys, només ha estat una temporada al primer equip del Barça. Ha sigut el novè en participació (42 partits de 54 de possibles) però el setzè en minuts jugats (1318), cosa que revela la seva condició de suplent. Només ha sigut titular 10 vegades. Ha marcat tres gols, i van ser seguits: el de la victòria al camp del Betis (2-3) i un doblet en el següent partit de Lliga contra l’Alabès (5-1).

El seu fitxatge va ser anunciat l’últim dia del mercat d’hivern, el gener del 2020, per incorporar-se a la plantilla de la temporada 2020-21, quan encara es desconeixia que Ronald Koeman seria l’entrenador. Va costar 31 milions d’euros, dels quals se’n descomptaven 8 comptablement pel traspàs d’Abel Ruiz a l’Sporting de Braga.