La selecció espanyola masculina sub-19 de bàsquet, amb el manresà Marc Peñarroya a les seves files, va concloure ahir la seva participació al Mundial de Letònia amb una esplèndida cinquena posició després de derrotar la potent Lituània en un duel que va necessitar la pròrroga per decidir-se. Ahir, el jugador del Baxi Manresa va col·laborar amb 2 punts, 1 rebot i 5 assistències en poc més de deu minuts en la victòria d’un conjunt en què va destacar, un cop més, l’actuació de l’escorta Rubén Domínguez, que va arribar fins als 28 punts.

El jugador de l’Estudiantes, una de les promeses més importants del bàsquet espanyol, va destacar amb una estadística de 7 de 13 en llançaments de tres punts i 22 de valoració. El partit va ser molt igualat en tot moment i va acabar amb empat després que Tubelis, el màxim anotador dels bàltics, errés un tir lliure a 17 segons del final. Domínguez va tenir dos tirs per evitar que el duel anés al temps suplementari, però no els va encertar. En els cinc minuts addicionals, després d’errar dos tirs lliures, Peñarroya en va anotar dos més, que van situar el 84-81. Rubstavicius va cometre una falta personal en atac i Domènech va sentenciar.

El conjunt de Javi Zamora deixa el campionat amb cinc victòries i dues derrotes, la de la primera jornada, contra Argentina, i la dels quarts de final, davant de Canadà, molt igualada, que no li va permetre entrar en la lluita per aconseguir les medalles.