Max Verstappen ha fet història a Silverstone en imposar-se en la primera carrera de classificació a l’esprint de la Fórmula 1. Un format experimental que s’ha estrenat al Gran Premi de la Gran Bretanya i que, a més d’atorgar punts als tres primers classificats (3, 2 i 1), ha decidit la ‘pole’ i l’ordre de la graella per a diumenge (16 h).

Abans de la carrera, a 17 voltes (100 quilòmetres), aproximadament un terç de la distància habitual, Verstappen i Lewis Hamilton ja havien «escalfat» el pols que mantenen en el campionat. El neerlandès, que ara lidera la general amb 33 punts més que el britànic, va comandar les dues sessions lliures, però Hamilton va dominar la classificació de divendres i es va assegurar sortir davant aquest dissabte. Arribats a aquest punt calia triar: Valia la pena assumir riscos o era millor una estratègia conservadora per passar la resta diumenge en la carrera principal?

La sortida, de vertigen, ha aclarit tots els dubtes. Hamilton s’ha quedat «clavat» i Verstappen li ha guanyat la posició. L’anglès, amb molta ràbia, ha fet un atac fulminant al seu rival en una maniobra al límit sense calcular les possibles conseqüències que hauria tingut si haguessin xocat. Per sort tots dos s’han mantingut. Max ha conservat el seu avantatge amb els dos Mercedes de Hamilton i Valtteri Bottas a la seva estela i Charles Leclerc (Ferrari) en quart lloc.