Els Milwaukee Bucks de Giannis Antetokounmpo s’han proclamat aquest dimecres a la matinada campions de l’NBA, el seu primer títol en 50 anys, al derrotar per 4-2 en les finals els Phoenix Suns. Un impressionant Giannis Antetokounmpo, amb 50 punts i 14 rebots, ha superat aquesta matinada els d’Arizona (105-98) per donar als Bucks el segon anell de la seva història després del que van aconseguir el 1971 amb Kareem Abdul-Jabbar i Oscar Robertson al capdavant. Antetokounmpo va ser escollit MVP de les finals després d’una actuació portentosa i històrica al llarg de tota la sèrie.

Els Bucks perdien 0-2 després dels dos primers partits a Phoenix (EUA), però es van refer de manera magistral fins a sumar quatre victòries consecutives que els van donar el títol fent honor al crit de guerra dels seus fans: «Bucks in six» («Els Bucks guanyen en sis partits»). El sisè i definitiu duel va comptar amb l’emoció i la tensió de les grans nits, ja que els Bucks i els Suns van arribar a l’últim quart amb empat a 77. En un final molt ajustat, Khris Middleton (17 punts) es va unir a Antetokounmpo, el gran heroi de la nit, per guiar els locals fins a la victòria.

Els Bucks també es van beneficiar del mal partit de Devin Booker, extraordinari en aquests ‘play-off’ per als Suns, però que va tenir una desafortunada actuació en aquest sisè duel (19 punts, amb 8 de 22 en tirs, i 6 pèrdues de pilota). Chris Paul, que als 36 anys va disputar i va perdre les seves primeres finals, va ser el principal referent dels Suns amb 26 punts i 5 assistències.

La ciutat de Milwaukee (EUA) s’ha bolcat amb els seus i milers de persones s’han congregat als voltants del Fiserv Forum –ple a vessar– per seguir el partit en pantalles gegants.