En el seu primer any a la categoria, el manresà Dan Clotet, de l'equip Catalonia-Joviat, va acabar en la 34a plaça del Campionat d'Espanya d'escacs sub-14, que es va celebrar del 12 al 17 de juliol a Salobreña (Granada). El torneig es va jugar a nou rondes de 90 minuts amb 30 segons d'increment per jugada pel sistema suís. Inicialment el ritme havia de ser de 75 minuts amb 30 segons d’increment, però la presència de dos Mestres FIDE entre els participants va fer que calgués adaptar el reglament. La participació va ser de rècord: 176 inscrits, d'entre els quals 35 catalans.

Clotet va aconseguir tres victòries en les tres primeres partides, amb rivals de la talla del campió català Serni Ribera i el canari Diego Moreno. En les tres següents, però, i malgrat que va fer un bon joc, només va anotar mig punt. En el tram final, va sumar 2 punts finalitzant amb 5,5 en la 34a posició. Amb aquest resultat va millorar notablement la 59a plaça que ocupava en el rànquing inicial del torneig. A més, Clotet va aconseguir força punts d'ELO FIDE, que en la propera actualització l'haurien de situar per sobre del registre 1838 assolit a Salobreña.

Diego Macías es va endur el títol amb 8 punts, empatat amb Diego Vergara, que va quedar segon. El navarrès Javier Habans, Mestre Fide, va finalitzar tercer, amb 7,5 punts, però es perfila com a gran aspirant a la victòria l'any vinent, ja que els dos jugadors que el van precedir seran sub-16. Daniel Salinas, 5è en l'estatal sub-12 celebrat uns dies abans, va ser vuitè i millor català. Clotet va finalitzar 10è entre els catalans.

Els dies 17 i 18 de juliol, bona part dels jugadors van prendre part en l'estatal de partides ràpides sub-14: 9 rondes de de 10 minuts amb 5 segons d'increment per jugada. Hi van prendre part 152 jugadors. Macías, Vergara i Habans van repetir podi en el mateix ordre, mentre que Clotet, que sortia el 43è del rànquing, va remuntar fins la 37a posició final -9è català- amb 5,5 punts.