Sant Jordi de Cercs va ser escenari aquest diumenge d’una fita històrica per les curses de muntanya: organitzat pel Club Atletisme Joves Atletes de Berga i el Club Esquí Berguedà, va néixer el Campionat de Catalunya de la modalitat de Vertical Trail, que en l’edició inaugural es va celebrar dins del Vertical Trail Berguedà. Miquel Corbera (CA Montornès) i Gisela Carrión (Esportiu Penedès) van tenir l’honor de ser els primers campions catalans d’aquesta disciplina exigent però molt atractiva per als corredors.

Els quaranta-cinc participants, 30 homes i 15 dones, van haver de recórrer un costerut traçat de 4,6 km i 1.050 metres de desnivell positiu amb inici a la Rodonella (a 730 metres d’altitud) i final al cim de cingles de Vall-llobrega (1.770 m). Tot un repte per dins del bosc que prop de mig centenar d’atletes de muntanya van afrontar amb l’ànim de contribuir a fer història.

En la categoria masculina es va imposar Miquel Corbera amb un temps de 40 minuts i 24 segons, i en segona posició va quedar un corredor del club local, Jordi Bolet, que va entrar a la meta 41.11 després de la partida. El bronze va ser per Jonatan Mora (independent) amb 43.19.

En la categoria femenina, Gisela Carrión va dominar amb claredat, ja que va fer l’itinerari en un temps de 49.03. L’Esportiu Penedès va copar el podi gràcies al segon lloc de Núria Gil, amb 51.27, i el tercer d’Íngrid Ruiz, amb 51.57.

El JAB Berga es va endur dos títols gràcies a les bones prestacions de Jan Torrella, que es va imposar en la categoria sub-18, i Ariadna García, que va ser la millor sub-23. Per la seva part, Sergi Lladó (CA Laietània) va guanyar en sub-20 i el mateix Miquel Corberó va ser el primer sub-23. Elisa Mas (Esportiu Penedès) i Jonatan Mora van ser els capdavanters de la categories F35 i M35, respectivament.

Butxaca i Guardia, en l’Open

L’organització també va disposar la celebració d’una cursa Open, oberta a tothom, i que no era puntuable pel campionat català. En el podi femení, el graó més alt del podi va ser per Maria Butxaca, del club Mountain Runners Berguedà. Aida Pintó (Madteam) va ser la segona i Bianca Barquet (Running Vigia) la tercera.

En l’apartat masculí, triomf de Marc Guardia, del Monistrol Running, per davant d’Aleix Sellarés (Bages Esports-Rios Run), i David Oliva (Uexvic-Rarunning).