El britànic Thomas Pidcock es va proclamar ahir campió olímpic de ciclisme de muntanya menys de dos mesos després de trencar-se la clavícula en un accident que va patir mentre entrenava per les carreteres de la Cerdanya francesa. El jove ciclista de 21 anys, que pertany a l’Ineos i combina la carretera amb la BTT, va liderar una cursa on el suís Mathias Flueckinger va ser segon i el granadí David Valero tercer després de protagonitzar una gran remuntada i assolint així la segona medalla de la delegació espanyola.

En un recorregut molt tècnic al qual els participants hi van donar vuit voltes fins a completar 28,25km, el primer cop d’efecte va ser l’aparatosa caiguda del neerlandès Mathieu van der Poel, un dels principals favorits. El quàdruple campió del món de ciclocròs va va fer una tombarella a l’aire amb la bicicleta a la sortida d’un salt, es va quedar un minut assentat a terra llepant-se les ferides i va continuar, però va acabar plegant.

La jornada d’ahir també va deparar un insòlit podi adolescent: a la final de skate modalitat street, les tres primeres classificades van sumar només 42 anys. L’or va ser la japonesa Momiji Nishiya (13), la plata per la brasilera Rayssa Leal (13) i el bronze per la també nipona Funa Nakayama, tota una veterana de 16 anys.

Altres hits del dilluns van ser el triomf de Rússia en la final de gimnàstica masculina per equips des d’Atlanta 96; la victòria del noruec Kristian Blummenfelt al triatló; les victòries d’Espanya en waterpolo femení (14-10 contra Canadà) i handbol masculí (28-27 amb Noruega) i la derrota en hoquei femení davant Argentina (3-0).