La ciclista lleidatana del Catama.cat Iris Gómez va aconseguir la victòria en la 5a Cursa Vila de Súria, que alhora era Campionat de Catalunya femení, en una cursa que va aplegar una seixantena de corredores que van sortir i arribar a la vila bagenca. A més, la matinal es va completar amb la disputa de la Copa Catalana cadet, amb gairebé seixanta corredors més i que va deparar el triomf de Lluc Plana, del Purito Tadesan de Núria.

Iris Gómez, al centre, amb el mallot de campiona | AJUNTAMENT DE SÚRIA

La cursa femenina absoluta havia de fer dues voltes a un circuit d’uns cinquanta quilòmetres en què calia coronar els alts de Castelladral i de les Vilaredes. La defensora del títol sub-23, Mireia Trias (Massi Tactic) va voler repetir l’èxit de la passada edició amb diversos intents no reeixits. La companya d’equip de Gómez Annabel Martí va assolir mig minut d’avantatge prop de l’alt de les Vilaredes respecte d’un grup ja força seleccionat i al final de la primera volta Eva Sans (CC Ascó) s’enduia el títol màster.

La batalla per a la segona volta era oberta, però Iris Gómez va sorprendre les seves rivals amb un atac en l’ascens final que li va donar més de dos minuts de diferència respecte de les principals perseguidores. Segona, i campiona catalana sub-23, va ser Martina Moreno (Massi-Tactic), demostrant els seus dots d’escaladora, i tercera va quedar la britànica Claire Steels (Sopeia). El podi, de cinc corredores, el van completar Patri Ortega (Massi-Tactic) i Elisabet Escursell (Rio Miera). Gómez, de 34 anys, afegeix el triomf a la victòria en l’estatal contrarellotge.

A part de les proves ja destacades, Estefanía Jiménez (CAF Turnkey) va proclamar-se campiona júnior i Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods) va ser la cadet i el seu equip també es va endur la classificació per formacions.