El solsoní Marc Masana va acabar ahir en la posició 49 a la cursa júnior del Campionat d’Europa de BTT, que s’està disputant a Novi Sad (Sèrbia). La prova va tenir una norantena de participants de 17 i 18 anys, i el corredor de la Catalunya Central va completar els sis girs al recorregut dins de la mateixa volta que el vencedor, un fet que només van aconseguir els 57 primers.

L’ucraïnès Oleksandr Hudyma es va penjar l’or amb un temps d’1 hora, 6 minuts i 43 segons. El suís Roman Holzer va entrar 37 segons després i va obtenir la plata i el francès Alexandre Martins va ser tercer a 54 segons.

El millor integrant de la selecció espanyola va ser Francesc Barber, líder del rànquing internacional júnior, que va finalitzar 6è a 1.15. Aniol Morell va quedar el 39 a 6.39 després de tenir una caiguda que el va privar de pugnar pel top-10. Masana, membre del club La Torreta Bike, de la Roca del Vallès, va ser 49è a 9.02 de Hudyma. «El circuit no els anava gaire bé, amb molt de pavès, bastant pla, de pujades molt curtes de força, i Barber ha estat molt bé», va comentar el seleccionador estatal, Mikel Zabala.

Entre les júniors, Sara Méndez va ser 20a, a 7.06 de la francesa Line Burquier. Edurne Izcue va quedar la 31a i Andrea Pascual la 33a. En sub-23 masculí, Jofre Cullell, 15è als Jocs de Tòquio, va acabar 36è, a 4.49 del suís Joel Roth. Avui es disputen les curses sub-23 femení (10.30 h) i elit femení (13 h) i elit masculí (16 h), amb el bronze olímpic David Valero a la línia de sortida.