Iniciar una etapa de creixement de les prestacions esportives del primer equip que permetin a la nau capitana de l’Igualada Femení HCP lluitar per les posicions capdavanteres de l’OK Lliga Femenina a mitjà termini. Aquest és el desafiament que assumeix el nou tècnic del conjunt anoienc, Carles Marín, de 46 anys. L’Igualada Femení HCP va començar dilluns la pretemporada.

El barceloní ja va reeixir en una empresa esportiva de similars característiques al Vallès Occidental. Carles Marín va dirigir les últimes cinc temporades el CH Cerdanyola. En aquest període, el tècnic va transmutar un equip avesat a lluitar per la permanència en un conjunt competitiu que va jugar el play-off pel títol de la darrera edició de la competició i que ha esdevingut assidu a les fases finals de la Copa de la Reina, de la qual va ser finalista el 2019. «Un salt qualitatiu basat en el treball rigorós per polir el talent de les jugadores del planter», assenyala Carles Marín.

La disputa de l’europeu de Mealhada (Portugal), entre el 10 i 16 d’octubre, propicia que la primera jornada de l’OK Lliga Femenina no se celebri fins el primer cap de setmana de novembre. Per tant, les igualadines encaren una pretemporada inu-sual, d’onze setmanes, que inclourà la participació a la Lliga Catalana.

Sis de les protagonistes de la meritòria permanència assolida el curs passat, les porteres Mònica Ferrer i Cristina Riba, Queralt del Àguila, Carla Claramunt, Carolina Herrera i Pati Miret, continuen a l’equip. Per compensar les baixes de Mar Franci (CP Voltregà) i Laia Cid (HC Alpicat), així com la retirada de Raquel Bernadas i Elba Garrera, l’Igualada Femení HCP ha fitxat a la davantera reusenca Helena de Sivatte (CP Cuencas Mineras) i a la defensa santvicentina Aida Mas (CP Manlleu).