El FC Barcelona va reaccionar els últims 15 minuts de la seva visita a San Mamés per a treure almenys un empat (1-1) en la segona jornada de LaLiga Santander en un gran partit de l'Athletic Club, encara que va perdonar molt, fins que li va faltar la gasolina al final.

La realitat del Barça sembla no ser la de la primera mitja hora davant la Reial Societat. A Bilbao, davant un rival que sí que va ser fidel a si mateix, el quadre culer va estar inoperant durant 75 minuts. Els de Marcelino sabien el que tocava i no es van guardar res.

Amb 10.000 aficionats a l'estadi, els 'lleons' van mossegar en cada jugada, amb una pressió incansable que va alimentar el gol en el minut 50 d'Iñigo Martínez. En l'enèsim córner, el central va guanyar a tots en la carrera i el salt i va fer justícia en el marcador.

Sense força a les cames, amb Gerard Piqué lesionat a la mitja hora, al Barça li van faltar líders. No va ser en el primer partit, però ja en el segon el quadre culer va trobar a faltar a Messi. La nova era sense l'argentí no té al millor comodí del món.

El més semblant per als de Ronald Koeman va ser Frenkie de Jong. El neerlandès va aparèixer finalment en el centre del camp, on Pedri demanava descans a crits, i també es va sumar a l'atac. Una pilota al travesser va ser l'avís i poc després va arribar el fusell de Memphis.

El Barça va passar a recuperar pilotes, va retornar la pressió encara que tard, i l'ariet va aconseguir el 1-1 en el minut 75. L'ex del Lió no obstant això va tenir també el gol de la victòria en dues ocasions més, una de cap que no va rematar i una altra més fàcil que la que va marcar.