La nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès va assolir el sisè lloc a la final dels 400 m lliures en el seu debut a la competició de natació dels Jocs Paralímpics de Tòquio. La castellvinenca va aconseguir la medalla d’or en aquesta prova a Rio de Janeiro. Marquès va iniciar la defensa del títol amb una tercera posició a la seva sèrie classificatòria, amb una marca de 4 minuts 53 segons i 53 centèsimes. Ja a la final, va millorar lleugerament el seu temps (4 minuts, 52 segons i 64 centèsimes), però no va ser suficient per revalidar el ceptre olímpic. L’australiana Lakeisha Patterson va rellevar Marquès en el palmarès dels Jocs Paralímpics (4 minuts, 36 segons i 68 centèsimes).

Jordi Morales s’imposa a Vargas

D’altra banda, el palista Jordi Morales va vèncer el colombià José Vargas per 3 a 0 (12-10, 11-8, 13-11) en el primer partit de la fase inicial de la competició de tennis taula (Classe 7).