La futbolista del Barcelona Alèxia Putellas va ser proclamada ahir com a millor jugadora europea de la UEFA, durant la gala celebrada a Istambul. La capitana de l’equip del Triplet va rebre també el guardó a millor migcampista i va liderar un palmarès clarament blaugrana, ja que Sandra Paños va ser escollida millor portera i Jenni Hermoso millor davantera.

La distinció a millor defensa va correspondre a Irene Paredes per la temporada realitzada amb el París Saint Germain, abans de fitxar amb el Barça. I Lluís Cortès, el defenestrat tècnic del conjunt veencedor de la Lliga de Campions, va ser guardonat com a millor entrenador de futbol femení.

Putellas, finalista juntament amb les seves companyes d’equip Jenni Hermoso i Lieke Martens, es la primera jugadora del Barça que obté el guardó. «La paraula és felicitat», va explicar per descriure el sentiment que li produïa el premi. «Tot això és fruit de la feina que han fet l’equip i el club com en el passat va succeir amb el podi dels jugadors masculins Messi, Xavi i Iniesta», va dir a Barça TV.

En el capítol masculí, el trofeu a millor jugador va ser per Jorginho, doble campió europeu amb el Chelsea i Itàlia. La resta de guardonats van ser el porter Mendy (Chelsea), el defensa Ruben Dias (Manchester City), el migcampista Kanté (Chelsea) i el davanter Haland (Borussia Dortmund).