L’efervescència de la notable primera mitja hora contra la Reial Societat, en el debut del Barça posterior a l’era Messi, pràcticament ja s’ha evaporat. Només les genialitats de Memphis i el bon to de Frenkie De Jong mantenen les constants vitals d’un Barça que no se sap si vol però no pot, si és víctima de la indefinició tàctica del seu entrenador o, simplement, necessita encara molts minuts de futbol per arribar a algun destí mínimament reconeixible per l’afició blaugrana. Aquest diumenge, més de 26 mil persones han acudit al Camp Nou en el segon partit amb públic, i dos dels francesos de la plantilla, Griezmann i Umtiti, aquest darrer en sortir a escalfar, han escoltat força xiulets. En el cantó oposat, bones vibracions de Nico i el jove Gavi, 17 anys acabats de fer.

Un gol de Sergi Roberto quan encara no s’havia arribat al segon minut de joc ha fet presagiar durant una estona una tarda plàcida. El Getafe de Michel venia de perdre els dos primers partits sense marcar cap gol i encaixar tant aviat podia ser un cop anímic. 

Memphis ha accelerat la jugada servint la pilota a Alba, que des del fons ha centrat, Braithwaite ha deixat passar l’esfèrica i Sergi Roberto, entrant des de segona línia, ha fet el seu segon gol a la Lliga. Un inici prometedor d’un Barça que tenia Memphis en punta en un 4-3-3 on els jugadors de banda, aquest diumenge Braithwaite i Griezmann, feien més feina bruta que aportacions ofensives de qualitat.

El Getafe s'ha plantat sobre el terreny de joc pressionant al mig del camp, però amb el gol advers ha intentat avançar línees, i ha reduit espais aconseguint que el Barça es trobés incòmode, sense fluïdesa. En el minut 18, Sandro ha marcat fent una paret amb Aleñá a la conclusió d’una jugada en la que tots els rebots i les pilotes dividides anaven a parar als peus dels madrilenys. L’empat ha fet vessar un gerro d’aigua freda sobre la culerada.

Busquets, com en els darrers anys, alterna moments de gran lucidesa amb badades impròpies d’un jugador de la seva categoria. En una de les accions del primer aspecte del seu joc, ha desencallat un embolic al mig del camp, ha habilitat a De Jong i el neerlandès, un cop més el millor blaugrana, ha servit a Memphis, qui ha marejat la perdiu davant d’Iglesias i ha xutat fort i per baix per posar el 2-1.

Un segon temps inquietant

La segona part ha estat profundament desencoratjadora. Memphis ha passat d’entrada a la banda però la doble muralla de Damián i Djene ha estat massa obstacles per culminar bones accions i, amb el pas dels minuts, ha tornat al centre. Al darrera, la parella formada per Araujo i Lenglet -amb Piqué lesionat i Eric sancionat- ha mantingut el tipus no sense ensurts, ja que el Getafe ha intentat puntuar al Camp Nou. La millor notícia pels blaugrana ha estat el quart d’hora llarg de Nico i Gavi, aquest darrer en el seu debut oficial amb el Barça i elogiat a la sala de premsa per Michel. El talent jove ha de ressuscitar l’equip.