La nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marqués s'ha penjat aquest matí la medalla de plata en la prova dels 100 metres esquena de la competició de natació dels Jocs Paralímpics, al Tokyo Aquatics Centre. D'aquesta manera, l'esportista del Baix Llobregat reedita el mateix resultat que va obtenir fa cinc anys a Tòquio en la mateixa prova, i puja per tercer cop al podi perquè a Rio també va ser bronze en els 400 lliures. Marquès participa en les curses de la classe S9, a causa d'una deficiència en la cama esquerra.

La nedadora catalana, de 22 anys, ha guanyat amb claredat la seva sèrie (1.10.45) celebrada a la matinada (hora catalana) i, un cop a la final, ha rebaixat aquest registre (1.10.269 essent superada només per la nordamericana Hannah Aspden, que ha fet 1.09.22. El bronze ha estat per la neozelandesa Sophie Pascoe, actual plusmarquista mundial.

"Em sento bastant bé. Portem uns anys molts durs, sobretot aquest temps de pandèmia. Ha estat difícil mantenir-se físicament i psicològicament, sobretot perquè he hagut de sacrificar moltes coses, fins i tot aquests últims mesos que hem hagut d'estar lluny de la família", ha dit Marquès després de la prova.

"Aquest resultat és molt reconfortant. Ho hauria pogut fer una mica millor, però ho he donat tot a la piscina. Respecte de Rio, canvia la perspectiva, fins i tot la pressió és més alta. Arribar a la paret i veure el segon lloc és un orgull i un honor", ha afirmat.

Marquès, que va néixer sense la cama esquerra, va ser subcampiona olímpica a Rio el 2016 i campiona del món l'any següent. En les tres proves que ha disputat fins ara, a més de la plata dels 100 esquena, també ha quedat 5a en els 100 braça i 6a en els 400 lliures. Dimecres nedarà els 200 estils.