Reeixida estrena de Gil Membrado a l’estatal estonià de ral·lis. El jove pilot d’Olost de Lluçanès, de 13 anys, va signar una meritòria cinquena posició a la categoria júnior del Ral·li de Luona-Eesti, prova també puntuable per a l’estatal letó. L’olostenc i el seu copilot, Rogelio Peñate, amb un Peugeot 208, van sorprendre els pilots locals, que lògicament coneixien molt millor el recorregut d’un ral·li que té en la població de Voru el seu nucli central, amb la seva habilitat a l’hora de conduir i, a més, es van imposar a la categoria R2.

Abans d’afrontar la competició, Gil Membrado i Rogelio Peñate van fer uns tests a Estònia. No endebades, el pilot del RACC feia gairebé dos mesos que no conduïa el Peugeot 208 i era imprescindible recuperar el feeling amb el vehicle i el copilot.

La primera etapa del Ral·li de Louna-Eesti va transcórrer per un rapidíssim circuit de 14,47 km dotat de quatre especials, tres de les quals diferents. L’únic tram d’asfalt del recorregut eren els 1,58 km que discorrien pels carrers de Voru. Gil Membrado i Roger Peñate es van situar en la cinquena posició de la categoria EMV4 des de l’inici de l’etapa i, malgrat la pluja que va dificultar les evolucions dels conductors durant les tres últimes especials del dia, el duet va exhibir una gran regularitat i va mantenir el cinquè lloc.

L’endemà, diumenge, a la segona etapa del Ral·li de Louna-Eesti, de 69,86 km i amb sis trams especials, tres dels quals diferents, tots de més de 10 km, Gil Membrado i el seu copilot van mantenir la mateixa solvència al volant malgrat la persistent pluja matinal i el sol que va lluir a la tarda. Després del ral·li, Gil Membrado va mostrar la seva satisfacció per «haver complert l’objectiu de fer quants més quilòmetres millor amb el Peugeot 208 sense prendre riscos innecessaris. Tot ha funcionat impecablement i tant en Rogelio com jo ens ho hem passat molt bé. Sóc el pilot més jove inscrit a la competició i, en aquests moments, el nostre principal desafiament és aprendre».