El palista esparreguerí Jordi Morales ha aconseguit la medalla de bronze en els Jocs Paralímpics de Tòquio després de perdre les semifinals de la competició. Tenint en compte que no hi ha final de consolació, tant l'equip espanyol com l'alemany compartiran metall. L'equip estatal, format per Morales i l'andalús Álvaro Valera, han caigut aquest dimecres en les semifinals contra la Gran Bretanya per 2 victòries a 1 després de tres partits molt disputats.

En el de dobles, els palistes de l'equip estatal s'han imposat per 3 sets a 2 a William Bailey i Paul Karabardak (11-4, 11-8, 1-11, 10-12, 17-15) en un duel en què els britànics han empatat dues mànigues en contra i han acabat perdent per 17-15 en el cinquè, que podia haver caigut per qualsevol de les dues bandes.

Si Morales guanyava el seu partit contra Bailey, Espanya era finalista i assegurava la medalla, però ha estat derrotat per tres sets a zero (14-12, 11-8 i 11-8) en un duel més igualat del que fa suposar el resultat final però en què l'esparreguerí no ha jugat bé els punts decisius de cada parcial.

Tot quedava en mans d'Álvaro Valera, que jugava contra Karabardak. Després de guanyar el primer set (11-5) i perdre els dos següents (7-11 i 12-14), Valera ha igualat vencent en el quart per un altre 11-5. El cinquè ha estat molt igualat, però el gal·lès Karabardak l'ha guanyat per 11-9 i, per dos punts, Espanya queda sense final.

Tot i la derrota, Morales suma d'aquesta manera la seva tercera medalla en uns Jocs després del bronze individual a Atenes 2004 i la plata per equips a Londres 2012.