El jove escaquista Hugo Uber, de l'equip manresà Catalònia-Joviat, va obtenir la segona plaça en la categoria sub-12 del Campionat de Catalunya d'escacs actius d'edats-19è Festival d'Escacs Memorial David Garcia Ilundain, que va tenir lloc fa uns dies al Centre Cívic Cotxeres de Sants, a Barcelona. Uber va finalitzar amb 6 victòries i 2 taules, el mateix balanç que Daniel Salinas (Sabadell Chessy). El vallesà, però, es va endur el títol per només mig punt de diferència en el desempat. Marc Mallorquí (Gerunda) va quedar 3r, amb 6 punts.

Els altres dos representants del Catalonia-Joviat van ser Marc Tarragó, 9è amb 5,5 punts, i Pol Torres, 45è amb 2 punts. En la classificació per equips el Catalònia-Joviat va aconseguir la 2a posició.

Guillem Torres, 6è del rànquing inicial, va acabar l'11è en la categoria sub-10, que va tenir 47 jugadors. L'escaquista del Catalònia-Joviat va guanyar les dues primeres partides, però després va perdre les tres següents i va perdre el pols de la lluita pel podi. En les tres darreres rondes, va assolir dos triomfs. Isaac Herman (Sabadell) es va mostrar intractable, amb 8 victòries, i va guanyar el títol català per davant de Josep Marsal (Amposta) i Gerard Jurca (Montornès), tots dos amb 6 punts.

En la categoria sub-14, Dan Clotet (2n en sub-12 fa dos anys) va començar en el 6è lloc del rànquing i va guanyar amb solvència les dues primeres partides. Però en la tercera va jugar per error amb blanques en comptes de negres i això el va descentrar. El manresà va cedir tres derrotes consecutives i només va poder ser el 23è, amb 4 victòries i 4 ensopegades. Gerard Añó (Peu Vuit) va ser el millor, amb 7,5 punts, per davant d'Albert Fernández (Cerdanyola), amb 6.5, i Roc Boix (Llinars), amb 6.

En totes les categories -sub-8, sub-10, sub-12, sub-14 i sub.16+20- es van jugar 8 rondes de 15 minuts amb 5 segons d'increment pel sistema suís, 4 rondes al matí i 4 a la tarda.

Joan Ramon Menac va participar al Ciutat de Barcelona

Joan Ramon Menac va participar al Ciutat de Barcelona ARXIU PARTICULAR

Joan Ramon Menac, 51è al Ciutat de Barcelona

Tres escaquistes del Catalònia Joviat -Joan Ramon Menac, Joan Carles Sampera i Hugo Uber- van participar a finals d'agost en el 26è Trofeu Obert Internacional d'Escacs Ciutat de Barcelona, també a les Cotxeres de Sants. Els tres manresans van competir en el grup A, molt exigent, ja que els 151 inscrits tenien una mitjana d'ELO FIDE de 2111 punts, i 70 jugadors eren titulats, inclosos 15 Grans Mestres i 2 Grans Mestres Femenines. El torneig es va jugar a 9 rondes de 90 minuts amb 30 segons d'increment per jugada pel sistema suís.

El Mestre Català Joan Ramon Menac va demostrar que es troba en un bon moment de forma i va obtenir 3 victòries, 3 taules i 3 derrotes, que el van deixar en el lloc 51 (era el 84 del rànquing inicial). Menac va fer una performance de 2206 i un guany de 29,6 punts d'ELO FIDE.

Joan Carles Sampera va quedar 89è amb 4 punts (2 victòries, 4 taules i 3 derrotes), mentre que el sub-12 Hugo Uber, que a la primera ronda va vèncer per incompareixença de la Gran Mestre Femenina índia V. Varshini, es va haver d'enfrontar a rivals molt superiors i va obtenir 4 taules i va patir 4 derrotes, amb una performance de 1895 i un guany de 19,6 punts d'ELO FIDE.

Ell GM indi S.P. Sethuraman (7,5 punts), el GM rus Danil Yuffa (7,5 punts) i el GM indi Murali Karthikeyan (7 punts) van ocupar el podi.