El piragüista urgellenc Miquel Travé va confirmar totes les expectatives que s’han creat sobre el seu futur i va obtenir ahir una brillant victòria en la prova de C-1 de la Copa del Món disputada a casa, a la Seu d’Urgell. La gran jornada per als palistes locals la va ratificar l’olímpica Núria Vilarrubla, que va ser tercera en la categoria femenina, una cursa en què la seva cosina i també urgellenca Mònica Dòria, representant d’Andorra, va ser cinquena. Tots aquests resultats s’afegeixen al quart lloc de Pau Echaniz de dissabte en el K-1 masculí.

Miquel Travé celebra la seva victòria en la prova de C-1 | CARLA CARRILLO

Travé, que ja va aconseguir el millor temps en les semifinals, va oferir un gran espectacle, va sortir molt ràpid i va situar-se primer amb un temps de 88.81. En ser l’últim de baixar ja sabia que la victòria era seva. Als 21 anys, i molt emocionat, va declarar que «sempre havia somiat poder guanyar a casa. Llàstima que no hagi pogut ser amb el suport de la gent, ja que la prova era a porta tancada, malgrat que sí que hi eren els voluntaris del club». El podi el van completar el britànic David Florence (89.13) i l’alemany Franz Anton (90.42).

Pel que fa a Vilarrubla, havia estat segona en les semifinals i, tot i una penalització en la porta 24, va fer un temps de 100,43 segons que li van donar el bronze, darrere de l’australiana Jessica Fox (93.07) i la txeca Tereza Fiserova (99.39). Vilarrubla va lamentar «petits errors i penalitzacions, però amb el podi puc estar contenta». Mònica Dòria, cinquena, va fer 102.39.