El Baxi Manresa ha tancat la pretemporada amb una derrota contra un conjunt de potencial semblant, l’UCAM Múrcia, en un duel que tanca la fase de preparació just abans de l’inici de la lliga. Dels sis partits de preparació, l’equip de Pedro Martínez ha perdut els quatre amistosos i va vèncer en els dos que li van atorgar un títol, els de la Lliga Catalana, davant de la seva afició. Aquest diumenge van mantenir opcions fins ben avançat l’últim quart, però van cedir una diferència irremuntable en el tram final. 

El gran protagonista del partit, per la banda del Baxi, va ser el base Sylvain Francisco, autor de 28 punts. De la resta, només els pivots Bako i Moneke van arribar als dobles dígits en un enfrontament que els locals van encarar amb la baixa d’Augusto Lima, per gastroenteritis, però amb un Thad McFadden estel·lar, autor de 29 punts.

El Manresa, tal com va succeir a Salou, va iniciar bé el duel i amb dues estrebades va poder agafar un sòlid avantatge. De tota manera, una esmaixada de Cate en els darrers segons van situar un 14-19 ajustat. En el segon període, va aparèixer un McFadden molt encertat, ben secundat per Cate, Rojas i Radovic, van ajudar a que l’UCAM assolís una bona distància a la mitja part, 45-37, sense que el Baxi la pogués contrarestar tret de dos llançaments de tres finals de Francisco.

A partir d’aquest moment, el conjunt murcià va dominar de nou el joc i, tot i que el nivell de puntuació va ser més equilibrat en aquest parcial, l’UCAM va assolir la màxima diferència fins aleshores, onze punts (60-49). Va tornar a ser Francisco qui va ficar el Baxi en la lluita, a només cinc punts quan faltaven deu minuts per jugar.

Però en el quart decisiu, i tot i que els manresans es van situar a dos punts en els primers minuts, van tornar a claudicar davant de l’encert de McFadden i els universitaris van assolir una diferència que ja no va poder ser eixugada pel seu adversari.