El pilot pierenc Toni Bou ha fet bo el tràmit i s'ha imposat en la cursa de Gouveia, a Portugal, última del Campionat del Món de trial. A Bou només li faltava un punt per assegurar el títol i, tret d'una retirada, aquest cauria pel seu propi pes, però ho ha aconseguit per la porta gran, obtenint una altra victòria, la setena en nou proves disputades.

Bou ha acumulat 20 punts de penalització, per davant dels 24 d'Adam Raga i dels 26 del basc Jaime Busto, que ha completat el podi. La cursa ha estat molt especial per al company de Bou en l'equip Repsol Honda, el veterà japonès de 41 anys afincat a Torroella de Montgrí Takahisa Fujinami, ja que era la del seu comiat del campionat. Ha acabat la cursa en setè lloc i ha finalitzat sisè en un certamen que va guanyar l'any l'any 2004, tres abans que Toni Bou iniciés la seva tirania.

En la classificació del mundial, Toni Bou ha acumulat 172 punts, per davant de l'etern segon classificat, Adam Raga, amb 150, i dels 122 de Jaime Busto. Tots tres afegiran, amb total seguretat, un altre títol avui mateix al seu palmarès, ja que a Gouveia mateix es disputa el Trial de les Nacions en el qual Espanya és l'únic favorit a la victòria.

La jornada també va servir perquè la corberenca Laia Sanz guanyés la prova femenina i, d'aquesta manera, assegurés el títol mundial davant de la britànica Emma Bristow. En aquest cas, les coses van ser més igualades ja que només ha guanyat el títol per quatre punts de diferència i aquest dissabte n'ha tret cinc (6-11) en la prova.