Divuit mesos després, el Baxi Manresa jugarà, aquest divendres, un partit de la lliga ACB amb el suport del seu públic, o almenys, de moment, d’una part d’aquest. Ahir, el Bàsquet Manresa va donar a conèixer que «tots els aficionats que ho van sol·licitar podran entrar al pavelló dins la capacitat permesa», divendres, per assistir en directe al duel de la segona jornada de la lliga Endesa que enfrontarà a l’equip entrenat per Pedro Martínez i al València BC de Joan Peñarroya (19 hores).

Segons el comunicat de l’entitat manresana, «després de validar totes les inscripcions tramitades pels abonats, tots els sol·licitants podran entrar al partit». Atès que la normativa vigent establerta pel Procicat per aquest mes de setembre limita l’accés del públic als recintes esportius tancats al 30 % de la seva capacitat, el pavelló del Nou Congost podria acollir una xifra màxima de 1.500 espectadors. Tot i això, l’Ajuntament de Manresa i el Bàsquet Manresa SAE treballen amb una xifra lleugerament inferior, situada a l’entorn dels 1.400 aficionats, per oferir als espectadors les màximes garanties sanitàries.

El gerent del Bàsquet Manresa, Carles Sixto, va detallar ahir a Regió7 que «dels 2.405 abonats de la temporada passada, més de 2.300, és a dir, una quantitat superior al 90%, ja han fet efectiva la renovació de l’abonament». Les baixes confirmades oscil·larien entre un 1 i un 2%, mentre s’espera que la resta d’abonats prengui una decisió definitiva i retiri l’abonament per a l curs 2021-22.

Carles Sixto va especificar que la prioritat del Bàsquet Manresa és «que aquests més de 2.300 abonats puguin gaudir dels partits de l’equip de Pedro Martínez». En aquest sentit, Sixto es va mostrar a l’expectativa que el Procicat ampliï de forma substancial la capacitat permesa als recintes esportius el proper mes d’octubre. Si s’autoritzés un aforament del 50 %, el Baxi Manresa podria permetre l’entrada als partits a tots els abonats.