Avui s’inicia la competició a la màxima categoria de l’handbol femení del país, la Lliga Catalana Sènior Femenina, i els dos equips de l’àmbit informatiu de Regió7 que hi militen, el Club Handbol Martorell i el Club Handbol Vilanova del Camí, pretenen signar una temporada tan reeixida com l’anterior o, si escau, millorar les seves prestacions competitives i classificació final.

Tot i la dificultat afegida del format competitiu adoptat arran de la crisi sanitària, les anoienques van segellar el curs passat un meritori accés a la fase pel títol i van finalitzar la lliga en sisena posició. L’equip que dirigeix David Díaz afronta aquest exercici amb la mateixa ambició malgrat tenir quatre baixes: Fanny Caballero, Tània Caldera, Marta Tapiolas i Duna Barrera. L’emblemàtica portera Fanny Caballero ha determinat retirar-se després de ser el baluard defensiu del conjunt de la Conca d’Òdena les últimes 11 temporades. En contraposició, la central Sandra Rodríguez, de 40 anys, aportarà un curs més la seva sapiència a les vilanovines. D’altra banda, Sara Targa i Laia Moyes formaran part de la plantilla del sènior B que el club anoienc ha configurat aquest exercici.

El retorn a la competició de la portera Abril Horcas, exjugadora del CH Igualada i de l’Handbol Montbui, i el fitxatge de l’extrem Verónica Montaño completen una plantilla en què es mantenen la portera Meritxell Comellas; les jugadores de primera línia Sònia Pulido, Jèssica Martínez, Paula Muñoz, Júlia Ramis i Mayra Magnoni; les extrems Ainhoa Arbiol i Ana Isabel Vázquez, i les pivots Ainhoa Guisado i Judith Gómez.

El repte de la consolidació

El primer equip femení del Club Handbol Martorell va assolir una remarcable desena posició a la Lliga Catalana Sènior Femenina la temporada passada. L’ascens segellat el curs 2019-20 i la posterior permanència van certificar l’encert de la decisió de reactivar la secció femenina de l’entitat la temporada 2015-16. En només sis exercicis, el CH Martorell s’ha dotat d’un sènior B (Segona Catalana), així com d’equips juvenil, cadet i infantil femenins i els ha situat a Primera Catalana. La formació alevina completa la relació de conjunts femenins del club martorellenc.

Aquest curs, l’equip de Jordi Florenza encara el repte de la consolidació. El fitxatge de la central Míriam Mogedas (Handbol Sant Andreu) i la incorporació de l’extrem esquerra Martina Sabaté (juvenil) han de donar més versatilitat a una plantilla en què continuen les porteres Carla Cantó i Cristina Sebastián; la lateral dreta Núria Morlesín; la central Julia Garayoa; les laterals esquerres Tania Campobadal i Nahir Sofia Skerl; les extrems dretes Sara Romero i Helena Sevilla; les pivots Ainhoa Garrido i Melania Martín i l’extrem esquerra Agostina Estelrrich.