La pilota manresana Mireia Badia s'ha proclamat aquest dissabte campiona d'Espanya d'enduro per sisena vegada en la seva carrera. Badia ha vençut amb 5.05 de diferència respecte d'Alba Vilaplana i amb 5.59 sobre la navassenca Kate Vall, que ha estat tercera. A més, ha obtingut el títol a casa, ja que la prova està organitzada pel Moto Club Riuprimer, l'entitat a la qual pertany.

Amb aquest resultat, la pilot de Gas-Gas acumula 150 punts, després d'haver aconseguit tots els que hi havia en joc, 62 més que la segona classificada, Mireia Calvo, que aquest dissabte ha estat quarta. Per la seva banda, Kate Vall empata en la quarta posició amb els vint punts sumats en aquesta competició i iguala la tercera posició aconseguida a Sitges, en la prova inaugural.

Triomf per a Josep Garcia

En l'apartat masculí, la primera jornada a la Torre d'Oristà ha vist la victòria en la suma de temps del surienc Josep Garcia (KTM), que ha tret gairebé un minut de diferència al segon, el nargonenc, també de la marca austríaca, Jaume Betriu. Tots dos han vençut en les seves respectives categories, Enduro-2 i Enduro-3. El tercer lloc de la general ha estat Marc Sans (Husqvarna). Garcia també té ple de punts en l'estatal d'enguany, però encara no ha assegurat el títol. Ho podria fer diumenge en el segon dia al circuit del Lluçanès.