El primer equip de l’Igualada Femení HCP va cedir la primera derrota de la temporada a la tercera jornada de la fase de grups de la II Lliga Catalana. Les jugadores de Carles Marín van transmetre bones sensacions al Vallès Oriental, però van acusar la baixa per sanció de la fins ara màxima golejadora de la competició, la reusenca Helena de Sivatte. La conseqüència va ser encaixar una derrota mínima a la pista de l’històric CHP Bigues i Riells (4 a 3).

El de dissabte va ser un partit molt anivellat, ple d’alternatives en el joc i en el marcador, i en el quals ambdues formacions van exhibir intensitat i capacitat competitiva. L’encert golejador de les amfitriones en els últims minuts va decidir el guanyador.

L’equilibri va caracteritzar un primer període amb fases de joc tàctic i amb trams en els quals van predominar les escomeses ofensives d’un i altre oponent. Tot i això, cap jugadora va aconseguir marcar i al descans el marcador va registrar un atípic empat (0 a 0).

Als tres minuts de la represa, la davantera igualadina Carla Claramunt va donar avantatge a les visitants. Aquesta situació va ser momentània, doncs Aina Serra va reequilibrar el marcador quatre minuts després (min 32). La reacció de l’Igualada Femení HCP va ser intensificar la seva ofensiva i la santvicentina Aida Mas i Carla Claramunt van situar un esperançador 1 a 3 a l’electrònic. La vallesana Daniela Cañadó va minimitzar la diferència tot seguit, just abans de ser sancionada amb una merescuda targeta blava. Carla Claramunt no va poder transformar la preceptiva falta directa i Marlena Rubio va empatar quan faltaven sis minuts (3 a 3). La seva companya Maria Igualada va aprofitar la desena falta de les visitants per establir el marcador definitiu (4 a 3).

En l’altre partit del grup 1r, el CP Voltregà es va imposar a la pista del HC Palau de Plegamans (3 a 4). Per tant, ara, igualadines i santhipolitenques lideren la classificació amb sis punts. El partit entre ambdues formacions del proper dimarts, 19 d’octubre, s’entreveu com a determinant per decidir els equips que es classificaran per a l’anhelada Final a 4.

D’altra banda, l’Igualada Femení HCP C va perdre en partit corresponent a la tercera jornada de la Segona Catalana. Les anoienques van cedir contra el HC Alpicat B (3 a 4) i fins ara només han sumat un punt.