El CG Puigcerdà lidera la Lliga Nacional masculina d'hoquei gel després de guanyar per 2-5 a la pista del Barça, en un matx jugat aquest dissabte a la nit que dóna molta confiança als ceretans per afrontar els propers compromisos. El primer serà a casa, dissabte vinent, contra el Milenio Panthers.

Els puigcerdanesos van cimentar el seu triomf en el període, gràcies a un treball defensiu de gran eficàcia que va tenallar un Barça poc operatiu. L'equip pirinenc va obrir el marcador al minut 6 per obra de Sean McGovern, i va augmentar l'avantatge uns segons després amb una diana del davanter basc Ander Arraras. El 0-3 va arribar després d'aprofitar Nacho Granell un contracop en una jugada d'inferioritat. El Barça tenia 4 línees de davanters i el Puigcerdà 3.

El segon temps va discórrer sense gols, sobretot gràcies a la gran actuació del porter ceretà Rapún. El Barça ho intentava, però no trobava el camí del gol davant d'un Puigcerdà que va saber ser disciplinat en les ajudes i els bloqueigs. Al tercer període, ambdós rivals van mantenir una roda de canvis de jugadors i de variants tàctiques. El Puigcerdà va rematar la victòria situant-se amb un 0-5 després dels gols de McGovern i Zemchenko. Només en els darrers minuts van trobar els blaugrana el camí del gol mitjançant Vasilisson i Quim Muratet.

En declaracions als mitjans oficials del club, el jove defensa Martí Monés va comentar que "hem sortit molt concentrats i, tot i que no ho esperàvem, ens hem trobat amb un 0-3. A la segona part, en Rapún en ha salvat en diverses ocasions, i al tercer període hem aguantat bé". Monés va comentar que "hi ha hagut una bona actuació de les parelles defensives; jo m'ho trobat molt bé amb l'Skutar, ja que tot i que parla rus i no l'entenc, el sento i sempre sé on està situat". El jugador va admetre també que Oriol Rubio, un dels davanters de la primera línia atacant del Barça, "és una bala, i m'ha costat seguir-lo, però hem jugat en defensa de manera organitzada".

Sobre les opcions del Puigcerdà de lluitar per la Lliga, Monés va apuntar que "el Barça serà el rival a batre per intentar guanyar el títol, i encara que avui tingués les baixes d'Ubieto i Torres, si juguem com ho hem fet avui, quan hi siguin tots també competirem". El defensa va concloure les seves declaracions animant l'afició a tornar al pavelló ceretà: "hi va haver baixes de jugadors amb talent i tenim un equip nou, però amb un estil que agrada, juguem molt intensos".

FITXA TÈCNICA.

Barça Hockey Gel: Varela i B. González (porters), Alastruey, Fontg-Lemieux, Puértolas, Layola, Guerra, E. Muratet, Torner, Sin Arumi, Rubio, Barandiaran, Collado, Q. Muratet (1g), Galofre, Edstrom, GIménez, Didkovskyy, Klein, G. González, Vasilisson (1g) i Meyerson.

CG Puigcerdà: Rapún i Lucarini (porters), Paul, Munuera, Gómez, Granell (1g), Zemchenko (1g), Bosch, Rius, Caballero, Arraras (1g), Duran, Monés, Jociles, McGovern (2g), Skutar, Rondán, Kelvey-Brown, Costa, Gili i Ivanov.

Àrbitre: Sergio Biec.

Parcials: 0-3. 0-0. 2-2.

Gols: 0-1 McGovern (min 6.31). 0-2 Arraras (min 6.54). 0-3 Granell (min 15.11). 0-4 McGovern (min 49.14). 0-5 Zemchenko (min 50.48). 1-5 Vasilisson (min 55.55). 2-5 Q. Muratet (min 56.27).

RESULTATS DE LA JORNADA 5

Nordic Vikings-SH Majadahonda, 1-5

Barça HG-CG Puigcerfdà, 2-5

Milenio Panthers-CH Jaca, 0-10

CHH Txuri Urdin-Kosner Club Hielo Huarte, 9-1

CLASSIFICACIÓ:

CG Puigcerdà (6 partits) 14

SH Majadahonda (6) 12

CH Jaca (5) 11

Barça HG (3) 6

CHH Txuri Urdin (4) 6

Nordic Vikings (3) 2

Milenio Panthers (2) 0

Kosner CH Huarte (5) 0.

PROPERA JORNADA (23 d'octubre)

CG Puigcerdà-Milenio Panthers

SH Majadahonda-Barça HG

CHH Txuri Urdin-CH Jaca

Kosner CH Huarte-Nordic Vikings