El pilot surienc de 24 anys Josep Garcia es va proclamar ahir campió del món d’Enduro-2 i subcampió d’EnduroGP, després de guanyar l’última cursa disputada al traçat francès de Langeac. Garcia, que tornava enguany a una especialitat que ja li va donar un títol el 2017, només ha quedat al final a 18 punts del britànic Brad Freeman, campió de les tres categories.

El cap de setmana també va ser positiu per a dos pilots més de les nostres contrades, que acaben al podi final de les respectives categories. Així, el nargoní Jaume Betriu ha estat segon en Enduro-3, darrere del referit Freeman, i la manresana Mireia Badia ha estat subcampiona del món femení, superada per Laia Sanz i amb només un punt de diferència respecte de la britànica Daniels.

«Un dia perfecte»

Garcia sabia que tenia el títol d’Enduro2 a la butxaca després de sortir líder la setmana anterior de Portugal i també que era gairebé impossible aspirar al d’EnduroGP. Per això es va prendre amb calma el darrer cap de setmana i, potser per aquesta mateixa serenitat, va guanyar la cursa en la classificació absoluta.

Després de recollir els premis va admetre que «ha estat un dia perfecte per a mi. Estic molt content de guanyar el títol aquí, a França. Durant tot el dia m’han passat moltes coses pel cap, però al final tot ha sortit bé. Tornar al campionat després de tres anys d’absència i guanyar en Enduro2 és un somni fet realitat».

Sobre les claus d’aquest títol, va recordar que «en la segona cita, a Itàlia, no em trobava en el meu millor moment i queia massa. De cara a Estònia i Suècia vaig intentar canviar coses i en vaig treure algunes millores. Els resultats van ser millors».

La jornada també va veure la setena posició en la cursa general d’un altre pilot de KTM, el nargoní Jaume Betriu, que ha acabat en aquesta mateixa situació en la classificació absoluta. Betriu també tenia molt a l’abast proclamar-se subcampió en una altra de les categories, Enduro-3, i amb el resultat obtingut ho va confirmar.

Subcampionat suat

Per la seva banda, la manresana Mireia Badia, amb Gas-Gas, no tenia tan segur el subcampionat del món femení. Arribava a França amb només un punt de diferència respecte de la britànica Jane Daniels, un cop assumit que era impossible desplaçar Laia Sanz de la primera posició.

En terres franceses, Sanz ha guanyat els dos dies i Badia va ser tercera dissabte, darrere de Daniels. Ahir, però, va ser segona per només tres segons de diferència respecte de la seva gran rival i, d’aquesta manera, acaba segona al podi. La navassenca Kate Vall va ser ahir tretzena i acaba catorzena a la general.