El Barça patirà molt aquesta temporada perquè li falta qualitat. És així. Ahir, per joc, no va merèixer perdre. Per nombre d’ocasions, hauria hagut de guanyar. Però el futbol són gols. Ahir el Rayo en va tenir prou amb aprofitar una errada clamorosa de Busquets i xutar un cop entre els tres pals de Ter Stegen. El Barça va bombardejar, sobretot a la represa, la porteria de Dimitrievski. Fins i tot Memphis va disposar d’un penal que va fallar. Nova derrota (1-0) i caiguda lliure. Ahir no va ser culpa de Koeman, però la dinàmica és tenebrosa.

El tècnic va canviar mínimament el dibuix, amb un doble pivot format per Busquets i Nico i amb Coutinho de mitja punta. El brasiler jugava en la seva posició favorita i va fer el de sempre: ser lent, perdre pilotes i alentir el joc. El Rayo, equip d’autor, pressionava la sortida de pilota contra un Barça que superava bé aquesta situació però no creava perill. Trejo va avisar amb una vaselina des del mig del camp en una pèrdua entre Eric i Busquets, però va ser el Barça qui va provocar un seguit de córners amb aproximacions que no rematava.

Tot semblava controlat quan a la mitja hora Busquets perd una pilota marca de la casa per badar al centre del camp, Trejo la recupera i la passa a Falcao. El colombià, amb tots els anys i totes les lesions del món a l’esquena, encara Piqué, el fa passar de llarg i dispara ajustat. La pilota toca al pal i entra. Un altre gol en contra en el primer xut amb perill.

Cinc minuts després podia haver empatat el Barça, però Dest va fer un hat trick d’ocasions infallables fallades, després de les perdudes contra el Dinamo i el Madrid, i va rematar alt després d’una gran jugada de Memphis. Només Nico, molt actiu en les arrencades, despertava il·lusió en un equip pla, lent i previsible.

Fallant-ho tot

En la represa el Barça va jugar molt millor. Va pressionar bé i va tenir un tou d’ocasions. Als dos minuts, Nico va aturar bé una passada llarga d’Alba, però va xutar a fora amb tot a favor. Després va ser Agüero, qui va perdre dues rematades clares, una d’elles alta i Coutinho va xutar a fora en una centrada del lateral quan estava encarat cap a la porteria. Tot podia haver canviat vint minuts abans del final. Clar penal de Valentín a Memphis. El neerlandès, però, el xuta centrat i Dimitrievski el para abans d’endur-se un cop al cap.

Koeman va fer canvis i en el descompte el Barça va seguir tenint oportunitats. Luuk de Jong va demostrar la seva poca tècnica amb una vaselina inqualificable amb el porter fora de l’àrea. Agüero va rematar en planxa a fora i, en l’última, Gavi tampoc no va encertar entre els tres pals. Nova derrota. La moral de la culerada, entre tot, ja és a Nova Zelanda.