A 100 dies de l'obertura dels Jocs Olímpics d'Hivern Beijing 2022, l'ambaixada de la Xina a Espanya va posar en marxa ahir el simbòlic compte enrere de l'“últim trajecte” que queda per a aquesta nova cita olímpica, amb què Pequín es convertirà en la primera ciutat del món que acull tant els jocs d'estiu com els d'hivern.

En el transcurs d'un esdeveniment virtual, l'ambaixador Wu Haitao va subratllar que Pequín donarà al món uns jocs olímpics senzills, segurs i espectaculars, va agrair el suport d'Espanya i va desitjar molt èxit a la delegació espanyola.

Per la seva banda, el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, es va mostrar convençut que seran “uns jocs extraordinaris quant a organització i desenvolupament”.

A la celebració també s'hi va unir Juan Antonio Samaranch Salisachs, membre del Comitè Olímpic Internacional i president de la comissió de coordinació de Beijing 2022, que va destacar que “l'escenari” dels jocs ja està completament “llest” i va elogiar el “gran treball” de tota la comunitat xinesa.