El FC Barcelona dona per fet el fitxatge de Xavi Hernández com a nou entrenador del primer equip, però no ho farà oficial fins que revisi i verifiqui el contingut dels contractes que ha de signar amb l'Al-Sadd de Qatar per tancar l'operació. Segons fonts del club blaugrana, l'acord entre ambdues entitats és total, però a les 20.00 h seguien intercanviant la documentació, que encara falta per signar. La intenció de l'entitat és presentar al seu nou tècnic dilluns.

A més, entre Espanya i Qatar hi ha dues hores de diferència, per tant, és possible que el Barça no anunciï fins a aquest dissabte que s'ha tancat l'operació. L'Al-Sadd ha anunciat aquest matí que havia arribat a un acord amb el Barcelona pel traspàs de Xavi, a canvi de 5 milions d'euros, la quantitat a la qual ascendeix la seva clàusula de rescissió.

El Barcelona no ha volgut explicar com s'abonarà aquesta quantitat, encara que segons diversos mitjans, Xavi es faria càrrec de 2,5 milions d'euros, que recuperaria participant en diversos actes per promocionar el Mundial de Qatar, i el club que dirigeix Joan Laporta amb la celebració d'un amistós amb l'Al-Sadd.

En qualsevol cas, el Barça ha informat que Xavi volarà demà a Barcelona amb el vicepresident del club, Rafa Yuste, i el director de futbol Mateu Alemany, que porten diversos dies a Doha negociant amb l'entitat de Qatar. I que, en principi, serà presentat dilluns que ve al Camp Nou.

Una llarga espera

Els aficionats del Barça han patit en les últimes hores. Mentre l’equip de Qatar ha anunciat en un comunicat oficial que el Barça pagava «la clàusula» del contracte del tècnic, xifrada en cinc milions d’euros, el club blaugrana negava aquest acord i assegurava que no desemborsaria aquesta quantitat.

Hores després de l'anunci de l'Al-Sadd, l'equip de Qatar ha publicat unes imatges on es pot veure al català visiblement emocionat dinant amb els seus companys. L'egarense ha presidit un àpat amb tots els integrants l'equip i s'ha acomiadat del que ha estat el seu equip des de 2015, quan es va acomiadar del Barça com a jugador i va aterrar a Qatar per a donar els seus últims xuts amb la pilota als peus. Xavi deia adeu després de quatre temporades com a jugador i dos com a entrenador.

El nou tècnic del Barça ha abandonat, definitivament, les instal·lacions d'Al-Sadd a l'espera que es faci oficial l'anunci del FC Barcelona. A Xavi li està costant tornar a casa més del previst. Ell va anunciar el 21 de maig del 2015 que se n’anava a jugar a l’Al-Sadd de Qatar «amb la idea de tornar al Barça en un futur», i el club blaugrana confirma que aquesta idea es converteixi en realitat sis anys més tard.

En el seu comunicat oficial, emès a través de les xarxes socials, Turki al-Ali, el CEO de l’Al-Sadd ha indicat: «Xavi ens va informar en els últims dies del seu desig de passar pel Barcelona», i reconeix, a més, que el motivava «l’etapa crítica que passa el club de la seva ciutat. I ho vam entendre, motiu pel qual vam decidir no interposar-nos en el seu camí».

Per això el club qatarià ha reconegut que «Xavi i la seva família seran benvinguts a Doha i la relació continuarà».