El València de Joan Peñarroya va posar ahir punt final a la imbatibilitat del Barça en la desena jornada de la Lliga Endesa (79-87), al Palau Blaugrana, i d’aquesta manera els homes de Saras Jasikevicius comparteixen el lideratge amb el Reial Madrid. Els blancs van resoldre el compromís a Fuenlabrada, però van haver de suar de valent (85-88) davant d’un rival que viu hores convulses després que la directiva obrís un expedient a tots els jugadors per la derrota a Múrcia (99-76).

Els valencians van afrontar el duel amb cinc baixes, però a la segona part van signar una enorme actuació ofensiva: 52 punts. El matx va ser igualat durant tres quartes parts. Després del 38-35 del descans, els dos rivals van arribar empatats al darrer i decisiu període (63-63). Un últim quart per emmarcar de Jasiel Rivero (18 punts) i Bojan Dubljevic (15 punts) va acabar decidint.

No en van tenir prou els catalans amb la gran actuació de Mirotic (22 punts) enfront del gran joc coral dels valencians. Els joves Puerto (10 punts) i Pradilla (7 punts) també van ser peces fonamentals de la victòria juntament amb López Arostegui (17 punts).

Heurtel salva el Madrid

Un triple a l’últim segon del base francès Thomas Heurtel va decidir el partit del Reial Madrid a la pista de l’Urbas Fuenlabrada, un equip que va donar mala imatge en la jornada anterior però va poder plantar cara als blancs. Els de Laso es van endur la victòria al final d’un duel molt igualat gràcies a l’encert de l’exblaugrana (12 punts i 9 assistències).

En l’equip visitant també va destacar Fabien Causeur, autor de 19 punts i 6 rebots en un partit en què el Madrid es va quedar sense Walter Tavares (10 punts i 11 rebots), expulsat amb dues tècniques.