La Volta a Catalunya de ciclisme farà nit a Perpinyà per primer cop des del 1955, ja que serà el punt d'arribada de la segona etapa i l'inici de la tercera, amb arribada a l'estació ceretana de La Molina. L'organització ha donat a conèixer aquest matí el recorregut de la 101a edició de la cursa, que començarà el 21 de març de l'any vinent a Sant Feliu de Guíxols i s'acabarà el dia 27 a Barcelona.

Les set etapes de la prova són les següents:

Etapa 1 (21-III). Sant Feliu de Guíxols-Sant Feliu de Guíxols

Etapa 2 (22-III). L'Escala-Perpinyà

Etapa 3 (23-III). Perpinyà-La Molina

Etapa 4 (24-III). La Seu d'Urgell-Boí Taüll

Etapa 5 (25-III). La Pobla de Segur-Vilanova i la Geltrú

Etapa 6 (26-III). Costa Daurada (Salou-Cambrils)

Etapa 7 (27-III). Barcelona-Barcelona.

Els quilometratges i el recorregut exacte es donaran a conèixer en la presentació que tindrà lloc a principis del 2022.

Després que Calella acollís l'inici de la Volta en 9 ocasions, en aquesta ocasió la prova començarà a Sant Feliu de Guíxols. L'Escala, per la seva part, s'estrenarà com a escenari d'una sortida d'etapa.

Miguel Ángel López va guanyar l'etapa de La Molina del 2019 TONI ALBIR/EFE

Els ciclistes també hauran d'afrontar dos finals en alt: La Molina -un dels ports més visitats per la cursa- i Boí Taüll, a on la Volta hi torna després de vint anys. L'etapa que culminarà en aquesta darrera estació tindrà el punt de partida a La Seu d'Urgell.

Vilanova i la Geltrú, ciutat amb molta tradició ciclista, acollirà novament un final d'etapa sis anys després de l'última vegada. I en la penúltima jornada, els ciclistes pedalaran per la Costa Daurada, una part del país que l'organització vol revaloritzar per a la pràctica del ciclisme d'alta competició. L'inici tindrà lloc a Salou i el final a Cambrils, amb pas per les muntanyes de Prades i el Montsant.

El britànic Adam Yates, de l'INEOS-Grenadiers, va ser el vencedor de l'edició del centenari, celebrada el passat mes de març.

Adam Yates, al centre de la imatge, en el podi final de la Volta del centenari TONI ALBIR/EFE