Barça i Madrid van superar els compromisos de l’11a jornada i es mantenen al capdavant de la classificació, que tindrà un partit pendent fins a finals d’any perquè el Breogán-Joventut s’ha ajornat a causa del brot de coronavirus del conjunt gallec. El pols canari es va solucionar amb victòria del Lenovo Tenerife, que va actuar com a local en la visita del Gran Canaria.

Els blaugrana van sortir de la difícil pista del San Pablo Burgos amb un triomf clar per 69-83. Un darrer parcial de 14-24 va sentenciar un duel en el que va sobresortir el pivot Sanli, amb dues figures en punts (19) i rebots (11). També van destacar Jokubaitis (18) i Mirotic (12), mentre que els màxims anotadors locals van ser Benite, Gamble i Mcgee, amb 12 punts.

El duel entre el líder Madrid i el cuer Betis va seguir el guió previst (71-48), amb protagonisme especial per Walter Tavares en l’arrencada del matx, el cinquè que van disputar els blancs en deu dies. El pivot va acabar amb 11 punts, els mateixos que Abalde. Heurte, per la seva part, en va fer 10. El millor home dels andalusos va ser Evans, que va finalitzar amb 22 punts, gairebé la meitat dels que va anotar el seu equip.

Lenovo i Gran Canaria van oferir un gran espectacle en el primer derbi canari del curs (98-89), ple d’incertesa i alternatives. El matx es va decidir al final, amb Shermadini (25 punts) donant l’estocada als visitants en aprofitar les assistències de Huertas i Fitipaldo. En les files del Gran Canària va destacar Slaughter, amb 20 punts.