La fondista de l’Avinent Manresa Meritxell Soler va quedar segona en la tradicional Jean Bouin de Barcelona i va tornar a demostrar que és una de les fondistes capdavanteres del país. En la prova de 6.600 m celebrada diumenge a la muntanya de Montjuïc, l’atleta de Sant Joan de Vilatorrada només va cedir per un segon de marge davant de l’asturiana Beatriz Álvarez (València), i va signar una nova actuació de mèrit després d’imposar-se recentment en la Cursa dels Bombers i ser subcampiona al campionat català de cros.

Més de deu mil atletes van participar al llarg del matí en les diferents curses de la Jean Bouin, la prova degana de l’atletisme urbà. Soler va prendre la sortida amb la condició de ser una de les favorites i va cobrir el trajecte en 23 minuts i 16 segons, avançada en l’esprint final per Beatriz Álvarez pel marge escàs d’un segon. En tercera posició, i amb 23.27, va entrar Esther Guerrero, actual campiona estatal dels 1.500 m en pista i que a l’agost va participar en els Jocs Olímpics de Tòquio. La banyolina, com Soler, entrena amb el tècnic manresà Joan Lleonart. Una altra fondista de l’Avinent, Mireia Guarner, va quedar 5a, amb 23.55.

En la categoria masculina es va imposar Mohamed Katir (Playas de Castellón), la gran estrella de l’atletisme espanyol del 2021 per haver batut els récords estatals de 1.500, 3.000 i 5.000 metres. Katir va fer 29.44 en 10.000 m, i va quedar per davant de l’eritreu Merhawi Mebrahtu (29.46) i Santiago Catrofe (30.15).

L’Avinent també va sumar dos podis en les proves obertes a tots els atletes. Núria Tió va guanyar la de 5 km, amb 17.01 (marca personal) i Abel Casalí va ser 2n en la categoria masculina amb 14.48.

Dos podis per al Petromiralles

El Petromiralles-CA Igualada va obtenir dues places de podi gràcies al bon paper de Júlia Solé i Carla Alemany en la categoria sub-20. Sobre un traçat de 6.600 metres, les dues corredores anoienques van ser segona (29.26) i tercera (32.52), respectivament, per darrera de la blaugrana Judit Lerma, que va completar el recorregut en 26.41. Oriol Alonso va acabar 5è en sub-16, amb 11.38 (3.6 km).