L'exjugador de bàsquet del TDK Manresa, Herb Jones, va morir aquest dilluns als 51 anys a causa d'un càncer de pulmó, segons va anunciar la Universitat de Cincinnati i van confirmar familiars de l'estrella. L'estatunidenc es va alçar com a campió de lliga amb el TDK Manresa durant la temporada 1997-1998.

D' esquerra a dreta : Herb Jones ; Derrick Alston ; Xavier Prunés i Brian Sallier, en una imatge d'arxiu Arxiu particular

Herbert E. Jones  va néixer el 24 de gener de 1970 a Atlanta, Georgia. A banda de l'ACB, l'escolta americà havia jugat durant la seva carrera professional a les lligues NCAA, CBA, LEGA, LNB, així com a la Lliga francesa i grega. Jones, que s'havia retirat l'any 2006, va ser inclòs en el Saló de la Fama Atlètica de la Universitat de Cincinnati el passat mes d'agost.

Des de l'inici de la seva carrera professional, el jugador es va convertir en una de les estrelles més prometedores del país, portant a la Universitat de Cincinnati a la Final Four de la NCAA. No obstant això, la seva trajectòria va ser irregular: tallat a França, tres anys a la CBA, 4 partits a l'Argentina, temporer a Grècia... fins que el TDK Manresa es va creuar en el seu camí.

I és que Herb Jones va formar part d'aquell inoblidable equip entrenat per Luis Casimiro i capitanejat per Joan 'Chichi' Creus que va fer història, conquistant la Lliga ACB, contra tot pronòstic, en la temporada 1997-98.

La presència de l'escolta estatunidenc va ser decisiva, especialment en semifinals. En aquest duel, Jones va signar 28 punts, 10 rebots i 36 de valoració que van donar al seu equip el passi a la final.

Les reaccions a les xarxes

L'entrenador de bàsquet masculí de la UC, Wes Miller, va qualificar Jones de "molt gran" en una piulada a Twitter després de l'anunci de la seva mort. Seguidors del jugador, companys de l'estrella i professionals del sector també van acomiadar el jugador a través d'emotius missatges a les xarxes socials.