El pilot neerlandès Max Verstappen (Red Bull) s'ha proclamat aquest diumenge campió del Mundial de Fórmula 1 després guanyar la cursa del Gran Premi d'Abu Dhabi, última cita de la temporada, i guanya així el seu primer títol mundialista després d'emportar-se l'última i emocionant lluita de la temporada contra el britànic Lewis Hamilton (Mercedes).

El neerlandès i l'anglès, set vegades campió del món, arribaven al duel final a Yas Marina empatats a 369,5 punts. L'ajuda del mexicà Sergio 'Checo' Pérez (Red Bull) frenant Hamilton, que havia aconseguit avançar-lo en la sortida, i un oportú cotxe de seguretat quan quedaven quatre voltes, que li han permès passar per boxes, canviar pneumàtics per a l'assalt final i superar el britànic, li han obert de bat a bat l'accés a la victòria en aquesta espectacular darrera cursa del calendari.

Verstappen es converteix en el 34è campió del món de Fórmula 1 i en el primer campió diferent de Hamilton des del 2016, quan Nico Rosberg va interrompre la 'dictadura' del seu company de Mercedes al palmarès del 'grand prix'.

Per la seva banda, el madrileny Carlos Sainz (Ferrari) ha pujat al podi i ha confirmar la seva cinquena posició final en la general del Mundial de pilots, mentre que l'asturià Fernando Alonso (Alpine) ha acabat vuitè.