L’amistós en homenatge a Maradona que el Barça ha jugat aquest dimarts a la tarda a Riad (Aràbia Saudita) contra Boca Júniors ha servit per tornar a veure Dani Alves, 38 anys, vestit amb la samarreta blaugrana. Els homes de Xavi han perdut l’anomenada Maradona Cup a la tanda de penals després de l’1-1 amb què ha acabat el partit, però el tècnic de Terrassa ha guanyat un efectiu més per a la causa de retornar el grup al bon camí.

I ha sigut Alves, precisament, qui ha marcat el primer penal en una ronda que s'han adjudicat els argentins per 2-4. Rojo i Izquierdoz han fet els dos primers de Boca, i Jutglà ha posat el 2-2, però després Pavón i Molinas han transformat i Matheus i Guillem Jaime han errat. Una altra derrota, tot i que intranscendent.

Xavi ha aprofitat per donar minuts a jugadors poc habituals i a joves del filial, com el davanter Ilias Akhomach, que ja va debutar amb el primer equip en el derbi contra l’Espanyol i avui ha rellevat Demir a la mitja part. El Barça ha tingut poc gol i no ha estat bé en defensa. I això que Jutglà ha marcat l’1-0 al minut 50 en enviar la pilota a l’esquadra després d’una jugada iniciada per Alves.

Un dels signes que identifiquen darrerament el conjunt barcelonista són les remuntades en contra (el 3-3 de Vigo amb el Celta, el 2-2 del Sadar contra l’Osasuna), i aquest dimarts s'ha repetit aquesta dissort quan Zeballos ha culminat un ràpid contracop al 77. Neto, que ha tingut poca feina durant el partit, no hi ha pogut fer res.

Xavi ha fet jugar Coutinho, de nou gris, i ha començat amb Lenglet i el martorellenc Eric a l’eix de la defensa. Dest ha actuat a l’esquerra. El millor, però, ha sigut, que ha jugat molt motivat i ha demostrat que a partir de l’1 de gener lluitarà per ser titular. «El redebut d’Alves és molt positiu», ha declarat Xavi: «tots han vist que ens ajudarà molt, és un jugador sensacional, associativament, té esperit d’equip i caràcter».