El camí del Barça a la lliga continua inalterable, amb 14 victòries consecutives, però la visita d’un Rayo en hores baixes va complicar la vida al campió d’Europa fins a extrems gairebé inimaginables. La defensa sesrovirenca Jana Fernández, titular en el matx de dissabte, va obrir el marcador al minut 15, però si l’expectativa era de golejada, les madrilenyes, amb la fruitosenca Paula Fernández fent altra volta un partit destacat, van aguantar fins al minut 80 i, fins i tot, van tenir un parell d’ocasions, entre elles un gol anul·lat a Ponciano per fora de joc. Al final, però, Melanie, Jenni Hermoso des del punt de penal i Aitana van fer pujar el marcador fins al 4-0.

La presència de Paula Fernández en l’únic partit que el Rayo pot jugar a Catalunya va motivar la presència d’un nombrós grup de seguidors de la Penya Blaugrana de Sant Fruitós de Bages i el Fruitosenc femení. En acabar el partit, la jugadora va anar a saludar i firmar autògrafs a les seguidores.

El Rayo ocupa a hores d’ara la penúltima posició, i no és a la cua perquè el Vila-real va ser sancionat. L’equip del conegut barri madrileny està vivint una temporada convulsa, amb una vaga a la pretemporada i un episodi en diversos partits que es va repetir al Johan Cruyff: els metges de la banqueta blaugrana van sortir a socórrer les rayistas Isadora i Iris, ja que les fèmines del Rayo no tenen metge en els seus partits.

De la resta de la jornada va destacar el triomf del Reial Madrid en el derbi amb el Madrid CFF, amb dues dianes d’Esther i una d’Athenea. Les de Toril, però, encara estan lluny de les places de Champions, que ocupen la Reial Societat i l’Atlètic de Madrid.