L’Igualada Femení Hoquei Club Patins és una entitat en expansió. No només destaca la punta de l’iceberg, l’equip sènior, que va pujar fa dues temporades, que en la passada es va salvar amb molt esforç i que en aquesta va arrencar amb quatre triomfs seguits. La densitat del seu grup arriba fins a la base, fins als equips de formació, els que han d’assegurar que el projecte tingui vigència. I això, de moment, s’ha demostrat en la primera fase de les respectives lligues.

Perquè les cinc formacions petites del club, el fem-11, els dos fem-13, el fem-15 i el fem-17, han assolit la seva classificació per jugar contra els principals rivals de les respectives lligues catalanes. Durant la primera fase han pogut competir al màxim de les seves possibilitats i han demostrat una clara progressió, tant pel que fa a joc com a resultats.

Tres campions

A part del ple de cinc classificacions de cinc possibles, tres dels conjunts van quedar primers dels seus grups. Es tracta del fem-11, del fem-13 A i del fem-17. En la segona ronda del torneig, els tres primers classificats de cada grup es reagrupen per disputar un nou nivell competitiu. Les de 15 i 17 anys estaran en nous grups de sis equips, i en les categories d’edat més baixa, de nou formacions.

Així, el fem-17, el més gran, ha quedat englobat al grup 1 de Preferent amb el Sant Cugat, el Manlleu, el Vila-sana [a qui les anoienques ja van derrotar setmanes enrere], el Voltregà i el Caldes.

Per la seva banda, el fem-15 també es troba al grup 1 de la mateixa categoria i jugarà contra el Bigues i Riells, el Girona, el Palau, l’Arenys de Mar i també el Caldes.

Els dos fem-13, al seu torn, estaran en dos grups diferenciats. En el grup 1 hi haurà el conjunt A, que es veurà les cares amb el Cerdanyola, el Voltregà, el Palau, el Torrelles, el Bigues i Riells, el Manlleu, el Cambrils i el Lleida Llista. Al fem-13 B li tocarà ser al grup 2, al costat del Vic, el Vila-sana, el Cubelles, el Sant Cugat, el Martinenc, el Salt, el Palau i el Caldes.

Finalment, a la categoria més petita a la de fem-11, les igualadines també estaran enquadrades al grup 1 de preferent i hauran de jugar els seus partits contra el Sentmenat, el Mollerussa, el Salt, el Palau A, el Mataró, el Sant Just, el Vilafranca-Sant Ramon i el Valls.

El club explica que aquests bons resultats responen als esforços que s’estan fent per potenciar la base, una «aposta estratègica de l’entitat» i que, sense anar més lluny, va permetre que el fem-15 es proclamés campió de Catalunya per primer cop a la història.

El Grupo Guzmán tornarà a casa

L’objectiu de totes aquestes joves jugadores és el d’arribar algun dia al primer equip, a l’Igualada Femení Grupo Guzmán, que va arrencar brillantment l’any tot i que després va encadenar quatre derrotes seguides, en un tram de competició en què ha hagut de jugar contra els dos líders en aquell moment, Vila-sana i Manlleu, i visitar la pista del segon classificat actual, el Telecable Gijón.

Les jugadores de Carles Marín tornaran a jugar el proper dia 8 a casa contra el Cerdanyola, conjunt que ara mateix acumula set punts més a la classificació, en la lluita per ser a la Copa.

La capitana Pati Miret, amb la selecció

El bon moment de joc de l’Igualada Femení Grupo Guzmán, malgrat els darrers resultats, provoca que les seves jugadores cridin l’atenció dels combinats nacionals. És el cas de la capitana, Pati Miret, que formarà part de la selecció catalana que el proper diumenge, 2 de gener, afrontarà el clàssic «Nadal sobre rodes» en què s’enfrontarà a una selecció mundial que s’ha anomenat World Stars.

Miret, fitxada quan l’equip era a Nacional i clau en l’ascens i la posterior consolidació del conjunt de Les Comes, està fent una gran temporada, amb set gols en vuit partits, i ha cridat l’atenció de la parella de seleccionadors formada per Jordi Camps i Josep Maria Barberà.

Miret estarà acompanyada en la convocatòria per les porteres Laura Vicente (Palau), Mariona Surós (Cerdanyola) i les jugadores de pista Aina Florenza, Berta Busquets i Carla Fontdeglòria (Palau), Berta Tarrida (Voltregà), Joana Comas i Elisabet Gurri (Manlleu) i Gemma Solé (Cerdanyola).

La festa solidària «Nadal sobre rodes» es jugarà diumenge al pavelló poliesportiu de Vilafranca del Penedès i té un caire solidari. Està organitzada per la Federació Catalana de Patinatge, el Club Patí Vilafranca i el CP Sant Ramon, i l’objectiu del duel és el de recaptar fons en benefici de la Fundació Joan Petit, que ajuda nens que tenen càncer i les seves respectives famílies.