El Futbol Sala Solsona i l’associació Amisol han arribat a un acord per formar el Solsona-Amisol, el primer equip d’esport adaptat de la ciutat. El nou equip està inscrit en l’ACELL, la Federació Catalana de Persones amb Discapacitat Intel·lectual, i està format per deu jugadors i una jugadora.

La iniciativa va sorgir del projecte Sinergies, dirigit pel servei d’oci de l’associació, que es va encarregar de conèixer les preferències de cadascuna d’elles durant el temps lliure. Una d’aquestes persones, Lurdes Ferrete, ja havia tingut l’oportunitat de jugar a futbol de petita però mai de manera reglada. Va ser arran de la seva petició que es va dur a terme la iniciativa.

Des del mes passat, s’entrena un cop per setmana i està previst que ja comencin a participar al campionat provincial i al de Catalunya. El president del FS Solsona, David Estany, espera que «sigui un projecte de llarga durada i animem a tots els clubs que s’impliquin en un projecte» així. L’objectiu final, segons la responsable del servei d’oci, Maria Díaz, però, és «aconseguir un esport inclusiu i crear equips mixtos, amb persones amb discapacitat però oberts a la comunitat».