El director adjunt de la Fundació Althaia i director de la Clínica Sant Josep de Manresa, Albert Estiarte, ha estat reconegut amb la insígnia olímpica del Comitè Olímpic Espanyol (COE), segons es va saber ahir. Els motius per al guardó són la seva «contribució al coneixement i la difusió de l’esport olímpic en general i de l’espanyol, en particular». La distinció arriba després de la proposta duta a terme per la Federació Espanyola de Natació (RFEN).

Estiarte, especialista en medicina interna, és el metge de les seleccions absolutes de waterpolo des del 1988. Des que va anar als Jocs de Barcelona’92, no ha fallat mai a la cita olímpica, amb la qual cosa ja hi suma vuit presències. Entre d’altres fites, ha sumat dues medalles olímpiques amb l’equip masculí, la de plata a Barcelona i la d’or a Atlanta’96, i dues de plata amb l’equip femení, a Londres’12 i a Tòquio, aquest mateix estiu.

Estiarte combina ara aquestes tasques amb la direcció de la Clínica Sant Josep. Ell mateix va impulsar el Cimetir, el Centre de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació , considerat de màxima categoria, amb un nivell 3, pel Consell Català de l’Esport.