El brot al Barça no s’atura. Fins a 10 jugadors han donat positiu per coronavirus en els tres últims dies. Lenglet, Alves, Jordi Alba i Balde van ser els primers a contagiar-se. Després, Dembélé, Umtiti i Gavi. I aquest dijous, el club blaugrana n’ha comunicat tres més: Dest, Coutinho i Abde, fet que col·loca en una situació delicada Xavi de cara al duel de Lliga del diumenge que ve a Mallorca.

«Els jugadors es troben bé de salut i estan aïllats als seus domicilis», ha informat el Barça en el comunicat mèdic on ha revelat els contagis de Dest, Coutinho i Abde. «El club n’ha informat les autoritats competents», afirma en aquest nota.

18 baixes per a Xavi

La situació és de precarietat absoluta perquè Xavi no podia comptar, a més, amb dos jugadors sancionats: Busquets i Gavi, amb el jove andalús també de baixa per donar positiu. I el tècnic en tenia sis lesionats: Sergi Roberto, Braithwaite, Dest, ara també contagiat, Memphis, Pedri i Ansu Fati.

Això deixa amb molt poc marge de maniobra l’entrenador, condicionat, a més, per la normativa dels jugadors del filial a qui pot recórrer. Xavi té fins a 18 baixes de cara al duel de Mallorca perquè tampoc pot comptar amb els dos fitxatges hivernals al no estar inscrits ni Dani Alves ni Ferran Torres. En el cas de l’exdavanter del City, continua lesionat des del mes d’octubre passat.