Mig miler de corredors han pres part aquesta tarda en la 22a edició de la Sant Silvestre organitzada pel club JAB Berga pels carrers de la ciutat, amb inici i final al Passeig de la Indústria. Els atletes de l'entitat amfitriona Pol Raich i Carla Esclusa han estat els vencedors en un circuit de 5 km lleugerament retocat respecte d'altres anys a causa de les obres que s'estan fent a la Ronda Moreta.

Puntualment a les 6 de la tarda, cinc-cents participants han pres la sortida d'una cursa que, en anteriors edicions, va arribar a congregar més d'un miler d'atletes de totes les edats. Les restriccions causades per la situació pandèmica van dur el JAB Berga i l'Ajuntament a retallar la inscripció. Tot i això, però, els organitzadors s'han mostrat satisfets d'haver pogut tornar al carrer després d'un 2020 en el que la prova es va haver de suspendre.

Enmig d'un gran ambient, i amb molt públic als carrers, Pol Raich s'ha imposat amb un temps de 15.36, deixant enrere els seus rivals en el darrer mig quilòmetre. Gonçalo José Sousa ha entrat vuit segons després, i Xavi Tomasa ha fet fet.

En la categoria femenina, Carla Esclusa ha estat la més ràpida en l'esprint final, i ha avançat Ràfols Foix per un sol segon. Núria Cascante ha finalitzat tercera.

Grup de participants que han seguit la tradició de córrer disfressats MIREIA ARSO

Amb el retorn de la Sant Silvestre també ha tornat la tradició de fer el traçat disfressat. En aquest sentit, el premi individual ha estat per Marta Mellado, que anava de mim, i el col·lectiu per un grup que reivindicava, amb cons, cascs, pancartes i armilles grogues, que s'acabin ja les obres de la plaça de la Creu.

Podi masculí de la Sant Silvestre berguedana MIREIA ARSO

CLASSIFICACIÓ MASCULINA

  1. Pol Raich (JAB Berga) 15.36
  2. Gonçalo José Sousa (JAB Berga) 15.44
  3. Xavi Tomasa (CE Ironwill BCN) 15.57

CLASSIFICACIÓ FEMENINA

  1. Carla Esclusa (JAB Berga) 19.46
  2. Ràfols Foix (Esportiu Penedès) 19.47
  3. Núria Cascante (JAB Berga) 19.49

Les tres primeres de la prova MIREIA ARSO

CLASSIFICACIÓ ATLETES LOCALS - HOMES

  1. Lluís Camprubí (JAB Berga) 16.42

CLASSIFICACIÓ ATLETES LOCALS - DONES

  1. Aina Roca (Mountain Runners Berguedà) 21.38