La cursa de Sant Silvestre va retornar divendres a la tarda als carrers de Berga després de la suspensió obligada de l’infaust 2020. El darrer dia de l’any, mig miler de corredors van participar en la prova de 5 km amb inici i final al passeig de la Indústria, una xifra sensiblement inferior a l’habitual, encara que motivada per les restriccions sanitàries. Un nombrós públic va aplaudir els atletes en una cursa que es van adjudicar Carla Esplugues i Pol Raich, integrants de l’entitat amfitriona, JAB Berga.

Gonçalo José Sousa, Pol Raich i Xavi Tomasa (d’esquerra a dreta) | MIREIA ARSO

«Estem molt contents d’haver pogut muntar la cursa tot i la covid», va explicar Alfons López, cap visible de l’organització d’una vetllada en la qual col·labora també l’Ajuntament de Berga. «Sabem que hi ha hagut altres curses Sant Silvestre previstes per a avui que s’han suspès, i nosaltres mateixos vam haver de declinar unes cinc-centes inscripcions perquè vam haver de tallar, i ens sap greu», va afegir el responsable del JAB.

Foix Montaner, Carla Esclusa i Núria Cascante (d’esquerra a dreta) | MIREIA ARSO

La jornada va començar amb les curses per als infants, en les quals van prendre part una seixantena de joves corredors. Posteriorment, a les 6 de la tarda, va sonar el tret de sortida i cinc centenars d’atletes, alguns dels quals disfressats com és tradició, van emprendre un recorregut que enguany tenia un canvi en el traçat a causa de les obres de la ronda Moreta. «En l’última setmana, vam haver de canviar tres cops l’itinerari», va indicar López.

Pol Raich, doble guanyador en edicions passades, va tornar a dominar la cursa, seguit de Gonçalo José Sousa i Xavi Tomasa. «El canvi de la ronda Moreta ha fet la prova una mica més difícil perquè ha augmentat la pujada», va anotar Raich: «Hem anat junts tota l’estona un grup de 3 o 4 corredors i, quan faltaven 500 metres, he pogut escapar-me». Raich continuarà fent cros i ho alternarà amb la pista coberta abans d’iniciar l’aire lliure.

Carla Espluga es va imposar en un esprint a Foix Montaner i Núria Cascante. «Hem anat bastant juntes, i m’he avançat al final», va explicar la corredora de Puig-reig. «Ara toca el català de cros individual, i després em dedicaré a les curses de muntanya», va declarar.

Els premis a les millors disfresses van ser per a la jove Marta Mellado, que anava de mim, i una colla que reivindicava la fi de les obres de la plaça de la Creu.