El FC Barcelona ha confirmat aquest divendres la cessió fins a final del present curs del brasiler Philippe Coutinho a l'Aston Vila, equip que es farà càrrec d'una part de la fitxa del jugador.

L'acord, que està subjecte a què el jugador superi la revisió mèdica i que rebi el permís de treball anglès, inclou una opció de compra. Segons el comunicat, està previst que Coutinho viatgi a Birmingham en les properes hores.

Serà la segona cessió de Coutinho des que el gener de 2018 fitxés pel FC Barcelona procedent del Liverpool a canvi de 120 milions d'euros més 40 més en variables, convertint-se en el fitxatge més car de la història de l'entitat.

El rendiment de Coutinho, que ara té 29 anys i finalitza contracte amb el Barça el 30 de juny de 2023, ha quedat molt lluny de l'esperat. Prova d'això és que ja va jugar a préstec al Bayern de Munic la temporada 2019-20. El Barcelona es desprèn, així, d'una de les fitxes més altes de la primera plantilla, la qual cosa li permetrà alleugerir el marge salarial per inscriure a nous jugadors com l'espanyol Ferran Torres.

En els tres anys que ha jugat al Barcelona, el brasiler ha disputat un total de 106 partits, ha fet 25 gols i ha repartit 15 assistències.