Rafa Nadal ha conquistat el títol del torneig de Melbourne (Austràlia), de categoria ATP 250 i preparatori per a l'Open d'Austràlia, després de superar aquest diumenge en la final a l'estatunidenc Maxime Cressy (7-6(6), 6-3), que ha ofert batalla però que no va poder evitar que el balear guanyés el seu trofeu número 89 en el circuit ATP.

D'aquesta manera, el número sis del món suma 19 temporades consecutives guanyant almenys un títol, tot després de cinc mesos d'absència per a recuperar-se d'una lesió al peu que li va privar de participar en els Jocs Olímpics i després d'haver superat el coronavirus.

En la seva setmana de retorn, Nadal ha sumat quatre partits (un dobles i tres individuals) i al voltant de set hores de joc, un bon balanç per afrontar l'Open d'Austràlia, on aspira al seu primer títol des de 2009 i a conquistar el seu 21è 'gran', que li convertiria en el jugador amb més títols de la història en la categoria.

El mallorquí és el quart jugador amb més títols individuals masculins (89) de l'Era Open, per darrere d'Ivan Lendl (94), Roger Federer (103) i Jimmy Connors (109).